keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Mighty craic!

Loma tuli ja meni ja Irlannin reissu sitä samaa rataa. Oli aika kummallista mennä taas takasin Dubliniin, kun ei ole tullu käytyä 1,5 vuoteen eli sen jälkeen kun muutin sieltä pois. Irlannissa lama on iskeny pahasti, tosi moni pikkuputiikki menny nurin viime vuoden aikana ja hinnat tullu alaspäin - mistä en tietenkään valita ollenkaan!

Kävi aika hyvä mäihä tuon reissun suhteen. Ehdittiin varaamaan liput kaverin kanssa jo maaliskuulla ja myöhemmin kuultiin, että Dublinissa on juurikin samana viikonloppuna käynnissä Maritime Festival. Eli Liffey-joen satamaan oli ankkuroitu useita purjelaivoja, joilla pääsi käymään ja kaikissa tietysti olut- ja viinitarjoilu. Lisäksi pitkin Liffeyn rantakatuja oli pystytetty erinäisiä kojuja, joissa myytiin kaikkea mahdollista (ihan suomalaiseen festarityyliin). Kaikenlaista vipeltäjää sielläkin riitti, kuvassa olevat kanaratsastajat varmaankin hupaisimmasta päästä. Pari amoriakin liikkui, mutta ne oli vähän liian nopeita mun kameralle. :P

Maanantaiaamuna lähdettiin aikasin juna-asemalle ja suunnistettiin kohti Galwayta, joka sijaitsee Irlannin länsirannikolla. Tässäkin suhteessa kävi tuuri, koska Galwayssa oli samaan aikaan Volvo Ocean Race 2009 -kisan pysähdys ja porukkaa riitti. Käväistiin siellä Ocean Race -kylässä kattomassa niitä kisaveneitä. Galway on nätti pikkukaupunki, keskusta on tosi pieni. Oma shoppailukatu tietysti sielläkin, sellanen Dublinin Henry Streetin tyylinen.


Tiistaina olikin vuorossa kunnon kiertoajelu. Buukattiin ittemme Healy Toursin bussiin, joka vei meidät erinäisten pikkupysähdysten kautta Moherin kallioille. Niillä on korkeutta hulppeat 216m. Kirkkaalla ilmalla kallioilta näkee Aran saarille, jotka ovat Galwayn edustalla, ja Connemaran niemimaalle. Mahtavat maisemat, näyttää jopa tuossa kuvassa hienolta, mutta ei sitä korkeutta pysty oikein käsittämään ellei ole käynyt paikan päällä. Keskiviikkona lähdettiin takaisin Dubliniin, mutta Galwayssa odotellessa päästiin vielä todistamaan paikallista poliisitoimintaa. Shoppailukadun alkupäähän oli tiistain ja keskiviikon välisenä yönä puukotettu paikallinen nuori ja se kadunpätkä oli eristetty näkösuojilla ja poliisin naruilla. Sinne paikalle tuli CSI -miehetkin!!! Ei tosin ne teeveestä tutut, mutta niillä oli sellaset valkoset suojapuvut päällä ja selässä luki "Crime Scene Investigation". Niistä ei saanu ottaa kuvia...












Torstaipäivä vietettiin Dublinissa paikallisia nähtävyyksiä katsellen. Ajeltiin buss
illa Glasnevinin hautausmaalle ällistelemään paikallisia hautoja ja muita. Kuulostaa hämyseltä, mutta kelttiläiset ristit on oikeesti ihan törkeän hienoja. Mäkin haluan haudalleni sit sellasen 8m korkean ja valtavan painavan kelttiläisristin. Hautausmaalta jatkettiin matkaa kasvitieteelliseen puutarhaan. Valtavasti kaikkia hienoja kukkia ja puita ja pensaita ja kaktuksia ja.. ja.. ja... Bambumökkikin siellä trooppisessa puutarhassa. :D Puutarhasta matka jatkui edelleen pienen välipalan kautta Kilmainhaim Gaoliin, eli paikalliseen vankilaan. Olin käynyt siellä jo aiemmin siskon kanssa, mutta kaveri tahtoi käydä siellä myös, joten sinnehän meidän matka vei. Edelleen yhtä sykähdyttävä paikka ja opas kertoi mielenkiintosia tarinoita vankilan vaiheista ja Irlannin historiasta.











Viimeisenä päivänä eli perjantaina oli vuorossa shoppailupäivä. Ensin tosin suunnistettiin Guinness Storehouseen. Tarkoitus oli käydä vain siellä kaupassa pyörähtämässä, mutta pälyiltiin vähän aikaa ympärillemme ja livahdettiin hissillä yläkertaan Gravity Bariin, josta on näkymät koko kaupungin
yli. :) Loppupäivä tulikin juoksenneltua ympäri kaupunkia ostelemassa tuliaisia itselle ja muille. Loma pähkinänkuoressa: aurinko paistoi koko viikon, poltin hieman kaulaa ja niskaa, puhelin tilttas, olen taas hieman köyhempi kuin reissuun lähtiessä, mutta äärimmäisen innoissani reissusta. Irlanti on edelleen yksi suosikkipaikoistani. Lisää kuvia löytyy taas kuvaämpäristä.


2 älähdys(tä):

Iso-Sisko kirjoitti...

Oivoi miten munkin tekis mieli taas päästä käymään, mutta tuo siippa ei vaan oikein innostu. Jaa että kelttiläisristin... Ja tekstinä: syntynyt 19.5, parasta ennen ??.??. ;o)

Nähdään huomenna!!!

IntellektuElli kirjoitti...

No mikäs siipalla mättää? Luulis ny innostuvan. Ei oo edes mikään kallis paikka, ruokapaikkoja löytyy ja olutta riittää. Autoillen etelä-Irlantiin kattomaan delfiinejä. :) Kelttiläisristi joo. En mä tekstiä ole vielä miettiny, parasta ennen kuulostaa hyvältä. :D Noissa kelttiläisristeissä ei muuten yleensä oo syntymäpäivää mainittu ollenkaan. Merkillistä... Huomenna! Pitääkin muistaa pakata ne tuliaiset. :)