perjantai 22. tammikuuta 2010

Avatar 3D

No nyt se on nähty, tämän ja varmaan viime vuodenkin puhutuin leffa, eli Avatar. Käytiin eilen kaverin kanssa katsomassa. En oikein tiennyt mitä edes odottaa, jotakin tiesin juonesta etukäteen, mutta lopputulos yllätti kyllä hyperkertaisen positiivisesti. Aika sanaton fiilis sen kolmen tunnin leffamaratonin jälkeen. Tekniikka kehittyy nopeasti... Noista 3D-efekteistä olen kuullut erinäisiä kommentteja, positiivisia ja negatiivisia. Kieltämättä eräissä nopeissa kohtauksissa kuva näytti hieman epäselvältä ja suhruiselta, mutta yleisesti ottaen ihan mahdottoman hienosti toteutettu. Mikäs minä tietysti olen sanomaan, kun en mikään tekniikan ihmelapsi ole, joka näitä asioita ymmärtäisi, mutta normikuluttajan voin sanoa, että upposi ja nopeasti. Miinuspuolena oli ne kömpelöt ja painavat 3D-lasit, joilla voisi ruhjoa isommankin miehen. Puolivälissä leffaa lasit alkoivat painaa niin paljon, että oli pakko pitää väliä sormea nenän ja lasien välissä, jottei nenä painunut kasaan. Siltä ainakin tuntui!!! Siitäkin huolimatta suosittelen kaikille, jotka ovat vielä kahden vaiheille käyvätkö katsomassa vai odottavatko DVD-versiota. Ei tule näyttämään samalta omalta plasmateeveeruudultasi vaikka olis seiskyttuumanen ruutu.

PS. Niille jotka ovat leffan käyneet katsomassa, voitteko kertoa, miksi ne puut ja kasvit eivät syttyneet palamaan, kun Jakesully juoksenteli ekana yönä siellä metsässä roihu kädessä niitä punasilmäisiä otuksia karkuun? :)

4 älähdys(tä):

Iso-Sisko kirjoitti...

Mun mielestä sen ei olis edes pitäny saada koko soihtua syttymään kun kerta koko planeetalla oli erilainen ilmakehä...

IntellektuElli kirjoitti...

Sekin vielä!! :D Jameksella oli ny käyny pieni ajatusvirhe tuossa. Noh, annettakoon se tällä kertaa anteeks. :P

Isilrah kirjoitti...

Ah, sinäkin kävit katsomassa, hyvähyvä. Tässä innolla odotellaan jo Oscareita ;)

Nuo lasit on kyllä kummalliset, ainakin Finnkinon mestoissa. Mulla ne ei meinaa pysyä päässä sitten millään ja ne valuu koko ajan, kun omat kakkulat on siellä alla. Vaikka kuinka mainostavat, että voidaan käyttää myös silmälasien kanssa. Hmpf.

IntellektuElli kirjoitti...

Joo ei ne mitkään maailman mukavimmat kakkulat ole. Note to oneself: ens kerralla 3D-leffaan (Liisa Ihmemaassa?) piilarit päähän. Ja jotain pehmeetä nenän päälle, jotta lasit ei paina niin paljon. :D