torstai 9. lokakuuta 2008

Hengaillaan

"Kakskytkaks ja nelkytviis on juna mennyt viimeinen, mut siitä viis. Raide kaks, jo puolikuus, on aamulla taas lähdössä uus..."

..vai onko sittenkään? Tänä aamuna ei ainakaan lähtenyt, VR:n koneet oli kaatunu aamulla aikasin ja koko Etelä-Suomen junaliikenne seisoi. Enkä minä aamulla mitään uutisia lue ennen töihin lähtöä, ihmettelin vaan asemalle tullessa että miks noi kaikki ihmiset seisoskelee ykkösraiteella eikä kakkosella. Kunnes selvisi ongelman laatu... No ei siinä tarvinnu ku puolisen tuntia odotella kun kuuluttivat että vika on korjattu ja junakin saapui asemalle. Mutta ei sillä päästy kuin yks asema eteenpäin ja ne koneet kaatui taas. Normaali puolen tunnin työmatka olikin tänä aamuna yli tunnin mittainen.

Ihmetyttää vaan osa matkustajista, jotka vetää hirveet kilarit keskellä vaunua siitä, että se juna on myöhässä ja käyvät möykkään. Sinulle öykkäri: ensinnäkin, ne kanssamatkustajat on ihan samassa tilanteessa eivätkä voi asialle mitään, joten OTA RAUHALLISESTI, URPO! Toiseksi, ei ne junan kuskit eikä konduktööritkään niitä VR:n laitteita hoida. Lähetä palautetta. Tosiasia on, että teknologia on vähän horjuvaa toisinaan, koneet kaatuu. Ehkä VR:n lippujen hinnat nousee kohta, jotta ne saa yritykselle lisää rahaa uusien koneiden ostoa varten. Ja kaikille espoolaisille, jotka valittivat junassa myöhästymistä ja kun ei ehdi Helsinkiin ajoissa: kokemuksesta tiedän, että esimerkiksi Espoon keskustasta kulkee n. vartin välein busseja Länsiväylää pitkin Helsinkiin. Jos olet puol tuntia odottanut juna-asemalla ja alat sen turvin pottuilemaan muille matkustajille, harkitse seuraavan kerran siirtymistä lähimmälle bussipysäkille. Vai oletko liian hieno matkustamaan bussilla, häh?

Tällaista avautumista tällä kertaa. Lähitulevaisuudessa varmaankin taas avautumista isännöitsijästä, osa XXVIII. Stay tuned.

0 älähdys(tä):