tiistai 8. heinäkuuta 2008

Leffafriikki

Viime aikoina on tullu kateltua yllättävän paljon leffoja. Vaikken aikonukaan nyt kesällä teattereihin eksyä ni sieltä olen kuitenkin itseni muutamaan kertaan jo löytänyt. Siskon ja miehensä kyläilyn aikana tuli myös kateltua DVD:ltä piiiiitkästä piiiitkästä aikaa pidennetyt versiot Lord of the Rings -trilogiasta. Viimeisen tosin jouduin jättämään kesken, koska alettiin kattelemaan sitä illemmalla ja se leffa on turkasen pitkä. Piti saada vähän unta kalloon, koska seuraavana aamuna oli kuitenkin työpäivä.

Mutta uusista leffoista puheenollen. Tänä vuonna on kovasti paljon tarjontaa hyvistä leffoista. Monta mielenkiintoista leffaa on jääny toistaiseks näkemättä (Indiana Jones, IronMan, Hulk), joten niitä odotellaan DVD:lle. Sex and the City -leffaa (suomenkielistä Sinkkuelämää -nimeä kai ei tarvitse käyttää kyseisen leffan yhteydessä kun ei niistä kukaan enää oikeastaan sinkkuja edes ole) en ensin aikonu käydä teatterissa kattomassa, mutta tulipa kaverin kanssa juttua kyseisestä rainasta. Sattumalta oli säästössä Keskon tarjoama Plussa-seteli, jolla pääsi keskiviikkona ilmaiseks katsomaan, joten mikäs jottei. Olihan se viihdyttävä, niin selkeä chick flick kuin vaan leffa voi olla. Eihän siinä samanlaista tunnelmaa tietysti ollut kuin itse sarjan kultaisina aikoina (etenkin pari ensimmäistä tuotantokautta, aivan mahtavia), mutta kyllä sieltä sitä samaa huumoria löytyi. Vähän kierrätettyjä vitsejä ja Carrien hahmo itsessään oli ehkä hieman rasittava, mutta ei se pari tuntia kyllä hukkaan heitettyä aikaakaan ollut. Toivottavasti eivät oikeasti tee mitään jatko-osaa, koska se olis jo liian väkisin väännettyä ja silkkaa rahastusta.

Uusinta Narniaa odottelin jo keväästä saakka. Fantasiakirjojen ja -leffojen ystävänä vähän kihelmöi, että minkälaisen tarinan ne on Kaspianista saanut väännettyä. Luin alkuperäiset C.S. Lewisin Narnia-kirjat joskus varhaisteininä, enkä kyllä muista tuosta Prinssi Kaspian -tarinasta juuri mitään. Eihän se kirja itsessään olekaan kuin vajaat 200-sivuinen, joten materiaalia sinänsä on melko vähän elokuvaa varten verrattuna useaan muuhun jo filmattuun kirjaan. Edellinen Narnia-filmatisointi oli ehkä hieman lapsellinen joulupukkeineen, mutta äärettömän hienosti toteutettu. Uudempi taas on sävyltään huomattavasti synkempi ja sisältää Sormusten Herraan verrattavia eeppisiä taistelukohtauksia. Vajaat 2,5 tuntia kului erittäin nopeasti, olisin voinut katsoa vaikka toisetkin mokomat. Ekasta leffasta tutut Pevensien lapsetkin ovat kasvaneet sen verran, etteivät enää olleet niin puunaamoja. Paitsi ehkä se Peter (William Moseley). Siitä nuorimmaisesta tytöstä odotan joskus tulevaisuudessa osaavaa näyttelijää, mielestäni osasi hyvin eläytyä rooliinsa. Niin ja tottakai tuo Kaspian (Ben Barnes) itse. Sen takia ne kai ikäännytti Kaspiania (joka kirjassa on n. 13-vuotias), jotta teattereihin saadaan myös vähän vanhempia katsojia... Mene ja tiedä. Aika yksipuolinen se Kaspianin roolikin kyllä oli ja se espanjalaisaksentti toisinaan melko huvittava, mutta eiköhän Benistä vähintään Orlando Bloomin veroinen tule. Toivottavasti parempikin, Orlandolla on vaan se yks ja sama ilme, Benillä näyttää olevan hieman enemmän potentiaalia. Aika näyttää. Noita brittikomistuksia on kyllä viime aikoina putkahtanut vähän väliä leffoihin ja tv-sarjoihin. Missäköhän niitä oikein piilotellaan? Mä en muista nähneeni yhtään semmoista Lontoossa käydessäni. Ehkä Brittien hallituksella on joku suuri salajuoni, ne tehtailee noita komistuksia jossain tehtaassa syvällä Lontoon syövereissä ja pikkuhiljaa sitten sirottelevat niitä sinne tänne. Sillä aikaa kun muu maailma ihmettelee niitä, niin Gordon tekee omat peliliikkeensä (mitä lienee ovatkaan). Hmm. I'm watchin' you, Gordon Brown! Eksyin aiheesta, kolmatta Narniaa aletaan kuulemma filmaamaan tammikuussa, joten uus tulee teattereihin kai.. keväällä 2010? Äh. Niin pitkä aika vielä.

Sunnuntaina lähdin morottamaan unkarilaista kaveriani Helsinkiin, ja tarkoituksena oli viipyä vaan pari tuntia. Sillä olikin ollu koko ajan vähän suunnitelmissa, että jos mua kiinnostaa ni mentäis leffaan. Ei ollu saanu miekkostaan puhuttua ympäri, mutta mä olen aina ollu helppo tapaus. Ei tarvi mainita kuin skottiaksentti ja mä olen jo lippujonossa. Käytiin siis katsomassa Angelina Jolien ja James McAvoyn tähdittämä Wanted. Mä näin siitä joskus jotain trailereita ja vaikutti ihan mielenkiintoselta (joskin James McAvoy ei välttämättä olis mun valinta tuollaseen action-rooliin mutta hyvin se siinä kuitenkin pärjäs). Toki se leffa oli rakennettu pääosin Angelinan sex appealin varaan ja suurin osa leffan tuloistakin tulee varmaan sitä naista kuolaavilta teineiltä. Vähän sellainen verta ja suolenpätkiä -raina, jonka olisin varmaan jossain vaiheessa kattonu DVD:ltä. Nyt piti toisinaan katsoa sormien välistä, sen verran kävi hirvittämään ne hidastetut luodit ja muut, mutta ihan tyylikäs tapaus muuten. Ja James McAvoyn vähän piilotettu skottiaksentti. Iihhh.

Semmoisia uutuuksia. Leffakesä jatkuis nyt kuun lopulla kun uusin Batman lepattelee valkokankaille ja elokuussa piiiitkästä aikaa uusin Muumio. Brendan Fraserilla ainakin näytti trailerista päätellen olevan edelleen karisma tallella, kaipa sekin pitää käydä katsomassa. Marraskuussa tuleekin se vuoden odotetuin, eli Harry Potter ja Puoliverinen Prinssi. Vois oikeastaan tässä joutessaan (?) lueskella noi Potterit jälleen kerran. Niin ja Sormusten Herraan viitaten Hobitti-leffa on viimein saatu jotenkin aluille. Peter Jackson ei ilmeisesti ohjaa sitä, mutta toimii tuottajana ja käsikirjoittajana ja jonkinlaisena Ukko Ylijumalana. IMDb:n mukaan joulukuussa 2011 nähtäis sitten valkokankailla. Hyyh. 3 vuotta vielä. No mutta hyvää kannattaa odottaa. Tulipa pitkä posti. Voin viettää siis hyvillä mielin taas pari viikkoa hiljaiseloa (ellei sitten tule oikeasti jotain kerrottavaa).

0 älähdys(tä):