maanantai 18. elokuuta 2008

Juutuubaaja

Juutuubi ja netti noin yleensäkin on musiikkifriikin kultakaivos. Tylsänä viikonloppuiltana, kun ulkona sataa vettä eikä oo mitään muutakaan menoa, telkkarista tulee huono koko perheen lehva tai urheilua, allekirjoittanut mielellään surffailee ympäriinsä. Telkkaripromot ja dokumentit on itse asiassa todella hyvä bongauskanava, kun etsiskelee hyvää musiikkia. Jos se promomusa miellyttää, todennäköisesti artistin muukin tuotanto on ihan kuunneltavaa.

Tämä kaikki sai varmaankin alkunsa joskus aikoinaan kun sain ensimmäisen tietokoneeni ja hitaan ISDN-yhteyden kotiin. Taisipa olla Saku Koivun haastattelu, jonka taustalla soi Vangeliksen 'Conquest of Paradise' (juuri se, jonka kaikki ovat kuulleet mutta jonka nimeä kukaan ei tiedä). Läksin silloisella internet-haun powertoolilla, Altavistalla googlaamaan (voiko käyttää googlausta vaikkei hakukone olekaan Google? Googlettaminenhan on nykyään oikeastaan internet-hakua tarkoittava termi, eikö?) kyseistä viisua ja sieltähän se löytyi. Tuolloin n. 10 vuotta sitten alkoi minun ja Vangeliksen välinen symbioosi, jota edelleen vaalin lämmöllä.

Viikonloppuna bongasin Nelosen Sairaala-mainoksesta mielenkiintoiselta kuulostavan biisin ja kun se vaan jäi päähän soimaan niin ajattelinpa hieman googlata, että mikä on kyseisen biisin esittäjä ja onko muuta tuotantoa. Jäin koukkuun. Until June on jenkkiläisen indiebändin nimi. Aika erikoinen ääni tuolla laulajalla, mutta minä tykkään. Jotenkin Keanen ja Travisin tyylistä musiikkia. Semmoista rempseää ja melodista. Täällä voi käydä kuuntelemassa, jos kiinnostaa:
http://www.myspace.com/untiljune

Toinen artisti, jonka musiikkiin juuri muuten tutustuin on John Legend. Kuulostaa Neil Diamondin ikäiseltä vanhalta patulta, mutta hyvin kaukana moisesta. Kuulemma hoitanut taustalaulajan hommia ja nyt sitten jotain kautta päässyt itse levyttämään ja Grammyja tipahdellut. Juutuubista löytyy erinäisiä musavideoita (ei niissä mitään erikoisempaa kateltavaa ole, mutta kannattaa kuunnella), etenkin Ordinary People. Todella kaunis kappale, vain piano ja laulu. Muuta ei tarvita, kun homman osaa.
http://www.youtube.com/user/johnlegend

Tunnelmoin ja seuraavia levyjä odotellessa taidan tuubittaa taas jotakin uutta. Music makes the world go 'round. :)

0 älähdys(tä):