maanantai 25. elokuuta 2008

Uusia nisäkkäitä

Iltasanomissa uutisoidaan tänään uusista nisäkkäistä. Tai nisäkkäiden uusista suomenkielisistä nimistä. Tämä projekti on ilmeisesti ollut käynnissä jo reippaat 20 vuotta ja nyt saatu loppuun.

"--Eniten uusia nimiä annettiin jyrsijöille, kun yli 2 000 jyrsijää nimettiin. Uusia jyrsijälajeja ovat muun muassa tikutakut, myllikät, hiirulit, hiirut ja hiiruset."

Siis.. tikutakut!?!?!?! Hiirulit, hiirut ja hiiruset? Onko suo suomennushomma annettu jollekin ala-asteen opettajalle, jonka suomenkieli on opittu Disneyn piirretyistä? Mitä seuraavaksi? Lähdetään porukalla uudelleennimeämään lintuja. Ankat on jatkossa akuankkoja ja hanhet tottakai hannuhanhia. Jos Disneyn satuhahmot ei vielä riitä, olisiko aika siirtyä vaikka Harry Potter -kirjojen maailmaan? Sieltähän vois ammentaa oikein kunnolla noita eläinlajeja, miltä kuulostais jättiläisakromantella (hämähäkkilaji) tai ruttusarvinen niistaisikki? Vähän omaperäisempiä kuin hiirulit tai hiirut...

Mulla soi muuten päässä joululauluja. Siis oikeesti monikossa. Vaihtelee vähän silleen randomisti 'No onkos tullut kesä', 'Joulupuu on rakennettu' ja 'Kolme yötä jouluun on'. Taisin ehkä vähän liian ankarasti miettiä joululahjoja eilen illalla kun en saanu heti unen päästä kiinni.

1 älähdys(tä):

Anonyymi kirjoitti...

Uu, joo, vois nimetä vaikka norsun niistaisikiksi. O__O :D