keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Joulua odotellen

Voisko sanoa, että joulun odotus on virallisesti alkanut, kun jouluun on enää alle 2 kk ja Michael Bublén joululevy julkaistiin maanantaina? Olen siis fiilistellyt alkuviikon joululauluilla ja tämä Bublén uusin menee heti omien joulusuosikkieni joukkoon, hyvin lähelle Josh Grobanin "Noel" -levyä.

Michael Bublé on siis - niille, jotka eivät heppua tiedä - Kanadalainen muusikko, jota useinkin tituleerataan tämän vuosituhannen Frank Sinatraksi, eikä suotta. Hemmolla on aivan mieletön svengi, pehmeä ääni ja hulvaton huumorintaju. Jostain taisin lukea, että ennen tätä nykyistä suosiotaan hän heitti stand up -keikkaa Kanadassa. Hänen konserttinsa on jonossa seuraavana must see -listallani, josta onneksi olen jo päässyt ruksaamaan Grobanin ja U2:n. :)

Mutta joululevyyn liittyen, Bublén levyssä on sitä vanhanajan joulutunnelmaa, jota kuulee 1940-50-luvun levyillä. Kunnon tunnelmointia ja virkistäviä uusia versioita. Yksi suosikeistani on Mariah Careyn alunperin (ehtikö joku ensin, ainakin Carey sen teki tunnetuksi) levyttämä "All I Want For Christmas Is You", joka Bublén levyllä on niin mahdottoman nätti balladi. Jännä sikäli, että levyn tuottajana toimii samainen David Foster, joka tuotti myös Grobanin "Noel"-hitin. Molemmat ovat levyttäneet "Ave Maria" -kappaleen, joka hieman kyllä lässähtää Bublén esittämänä. Tai ehkä olen vain sen verran puolueellinen, että Grobanin mahtava baritoniversio vie mennessään.

Joka tapauksessa.. Alle 2 kuukautta jouluun on, laskin aivan itse eilen.. :)


0 älähdys(tä):