perjantai 21. lokakuuta 2011

Movie Monday #8: Lapsuuden sankarille

Tällä viikolla onkin pitänyt kiirettä henkilökohtaisten juttujen kanssa, etten ole ehtinyt päivittämään blogia. Otetaan nyt kuitenkin viikon lopuksi uusi haaste

Tätä ei kauhean pitkään tarvinnut miettiä. Kun pohdiskelin lapsuuttani ja elokuvia, joita silloin katselin ja jotka ovat jääneet mieleeni, vain yksi nousi selkeästi ylitse muiden, nimittäin Maija Poppanen. En edes muista kuinka vanha (eli nuori) olin nähdessäni tämän satumaisen tarinan ensimmäistä kertaa, mutta se jätti minuun lähtemättömän vaikutuksen ja tänäkin päivänä ammennan kyseisestä elokuvasta myös omaan elämääni, kuten vertaamalla siskoni kaiken omaisuuden sisältävää käsilaukkua Maija Poppasen pohjattomaan laukkuun, johon mahtuu naulakko.

Elokuvan kenties paras jakso on hyppy animaatiomaahan, jossa piirretyt pingviinit tarjoavat teetä ja karusellin hevoset lähtevät hippasille - lapset, Maija ja Bert tietysti selässään. Ja kuka pystyy sanomaan supercalifragilisticexpialidocious ilman, että kieli menee solmuun? Vaatii muutaman harjoituskerran. :)

0 älähdys(tä):