sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Movie Monday #9: Mikä fiilis!

Välttelen tänään näköjään kaikin mahdollisin keinoin kotihommia, joten hyvä tekosyy päivittää blogia. Koska minulla ei ole henkilökohtaisella tasolla mitään sen kummempaa kerrottavaa, paitsi että olen tätä nykyä yhden viisaudenhampaan verran tyhmempi, jatkan tällä leffahaastelinjalla edelleen jälkijunassa, mutta väliäkö tuolla.

Tänään aiheena on elokuva, jota kohtaan omaa aivan tietynlaisia tunteita jne. Speksit löytyy täältä. Mietin tätäkin aihetta aika pitkään, sillä yleensä katson leffoja hetken mielijohteesta. Jotkut leffat tietysti jää mieleen tietystä tilanteesta, mutta ei niistä mitään sen kummoisempaa fiilistä tule kun ne katsoo uudelleen joskus myöhemmin.

Mieleeni tuli kuitenkin yksi elokuva, joka ei oikeastaan herätä tunteita tietyn tilanteen vuoksi vaan miljöön. Asuin 1,5 vuotta Irlannissa, ja vaikka kituutin tuon ajan ärsyttävässä työssä ja kirosin paikallista byrokratiaa, rakastuin tuohon menninkäisten vihreään maahan ihan kympillä ja haluaisin taas käydä siellä uudestaan. Tapasin myös sulhoni Dublinissa, joten tuosta maasta on jäänyt mieleen paljon hyviä muistoja.

Once julkaistiin jo Irlannissa asuessani, mutta katsoin sen vasta muutettuani takaisin Suomeen, ja voi hyvänen aika kun mieli herkistyi katsellessani tuttuja Dublinin maisemia ja kuunnellessani irlantilaista aksenttia. Elokuvan pääosan esittäjät muuten voittivat parhaan alkuperäiskappaleen Oscarin kyseisestä elokuvasta ja olivat pariskunta ihan oikeassakin elämässä jonkin aikaa.

0 älähdys(tä):